350 jaar Oude Pekela (O.P.A.)

Like
Viering van 350 jaar Oude Pekela. Er wordt een feestcommissie opgericht, en er wordt besloten dat van 24 tot 28 augustus een tentoonstelling wordt gehouden met o.a. een legerdag en 'sterrit'. De werkzaamheden van alle vrijwiligers worden gevolgd, er is grote drukte in de Britania-loods; mannen werken aan houten bouwwerken. De opening op 24 augustus wordt verricht door mevrouw Scholtens (vermoedelijk vrouw van de Burgemeester).. Er is een cameraman aanwezig en er staat een microfoon ter versterking van het geluid. Er is veel bezoek in deze vijf dagen. De tentoonstelling bestaat voor een groot deel uit bedrijfspresentaties van o.a. De Kuyper Schiedam, Shell, Eyssink motoren. Er is een optocht van praalwagens, zowel gemotoriseerd als met paarden, o.a. een duivenhok, een religieuze praalwagen en dames met gitaar en cowboyhoeden.Op de legerdag een exercitie. Op een grote tent prijkt de naam Rijnsbergen. Burgemeester Scholtens proeft een maaltijd van het leger, de soldaten nuttigen hun maaltijd op het gras en roken een sigaret.
Periode: 
Datum (van): 
1950
Datum (tot): 
1950
Drager: 
8mm
Catalogusnummer: 
AV2350
Rechten: 
Gronings AudioVisueel Archief

7 Reacties

Anoniem22-06-2014 - 12:06

Ik heb als achtjarige op bezoek bij mijn grootouders een gedeelte van de festiviteiten meegemaakt.Ik herinner mij de lichtjes aan weerzijden van het kanaal.Gemist heb ik beelden van het Oude Pekela van die tijd.Ik had de molen de onrust graag willen zien waar mijn grootvader de molenaar was.

Redactie Amateurfilmplatform24-06-2014 - 14:38

Mooi om uw reactie te lezen. Jammer, dat de molen van uw grootvader er niet op staat...

janneke albers-abbas11-01-2015 - 19:00

Hallo ik heb een vraag mijn vader gradus abbas heeft altijd in een bandje gespeeld op de opa, feesten. kunnen jullie dat nog achter halen foto kral had het voor zijn etalage staan maar die hebben niets meer nadat hun zaak er niet meer is mijn paps is overleden en ik zou het zo mooi vinden daar iets van te hebben .
OOK HEB IK HEM GEZIEN IN OLLE PEKEL DEEL 3 WAAR HIJ LOOPT MET DE KLEINSTE TWEE KINDEREN DIE ZOU IK OOK GRAAG HEBBEN MAAR WEET NIET HOE AUTEUR IS OVERLEDEN harm frederik de vries.
VERDER ZIJN IS ER OOK NOG FILM VAN DE OPENING VAN EUROPA SCHOOL OOK DAAR STAAT BROERRTJE OP MAAR WEET NIET WAAR IK MOET ZIJN KUNNEN JULLIE MIJ HELPEN???????
Vriendelijke groet janneke

Redactie Amateurfilmplatform16-02-2015 - 16:08

Dag Janneke Albers-Abbas,

Voor dergelijke specifieke vragen kunt u het beste mailen naar info@gava.nl, hopelijk komen de gewenste beelden snel boven water en kunt u er gauw van genieten.

Groeten,
Team Amateurfilm Platform

B.D. Poppen3-11-2015 - 16:08

Van de in 1949 gehouden sterrit is een koperen gedenkplaatje gemaakt.

zwanie de vries...10-11-2015 - 08:38

lijjkt me leuk om terug te kijken

Janneke albers13-05-2016 - 09:22

Ik ben op zoek naar een foto van mijn paps die i n een jongens bandje zat de foto stond in de etalage van foto kral tijdens de opa feesten.ze droegen witte kleding en speelden op hun gitaar. WIE KAN. MIJ HELPEN