Tempo Doeloe / David Moolenaar en Paul T. Moolenaar, 1962

Like
Hermontage door Paul Moolenaar van oude beelden uit Deli (Noord Sumatra) in Nederlands Indië gemaakt in de jaren 1930 door zijn vader David Moolenaar waarbij een verhaallijn wordt gesuggereerd. Een bootreis met de Patria van de Rotterdamse Lloyd wordt telkens onderbroken door beelden van het dagelijks leven in Nederlands Indië. De bootreis toont de terugtocht van het warme Indië vanuit Sumatra (Belawang) via de Arabische wereld (Port Saïd) naar het koude Europa (Marseille). Met beelden van wintersport in Zwitserland.
Locatie(s): 
Datum (van): 
1962
Datum (tot): 
1962
Drager: 
Ja
Catalogusnummer: 
AV0074
Rechten: 
Gronings AudioVisueel Archief

3 Reacties

Tijn Everse29-05-2019 - 10:51

Beste mensen, mijn vader werkte voor de oorlog als plantersarts voor de Deli.mij. het laatst als geneesheer-directeur van het plantershospitaal in Bindjei.
Voor mijn presentatie in mijn Probus (oude)-herenclub over de rubber en tabaksteelt zou ik graag gebruik maken van delen van de films Tooverfilm en tempo doeloe. De presentatie is in privé-kring en heeft geen enkel commercieel doel. Met vriendelijke groet, Tijn Everse. Sudah Terima Kassi.

Redactie Amateurfilmplatform30-05-2019 - 12:47

Beste Tijn, deze films komen uit het Gronings AudioVisueel Archief. We hebben onze collega's daar je vraag voorgelegd. Succes met je presentatie!

Groninger Archieven5-06-2019 - 11:51

Beste Tijn,

Deze films/ fragmenten zijn bij ons aan te vragen door mailen naar info@gava.nl.
Meer informatie over mogelijkheden en tarieven vindt u op: https://www.gava.nl/informatie-gava/tarieven

Groninger Archieven