Bakkerij en Familie Jansse 1

Like

1. Instructiefilm met tussentitels voor bezorgers van Bakkerij Jansse: verdwaalde dame aan de Maashaven wordt dankbare klant, december 1929.

2. Versierde wagen van Bakkerij Jansse (en van andere bedrijven) in een bloemencorso rijdend langs o.a  de Boompjes en de Aelbrechtskade.

3. Broer Joop, zus Willy en ouders op het strand. Gestrand schip. Opa en oma Visser met kleinkinderen in Hoek van Holland.

4. Tante schaatst en skiet op wintersport in Zwitserland.

5. Willy en Piet spelen met trapauto en step in de tuin aan de Randweg. Ca. 1932.

6. Aquarium in de tuin. Pijp roken, bellen blazen, fietsen Charloisse Lagedijk en Hollandse straat. Scheveningen.

7. Met reisgezelschap in Zwitserland, zwemmen, rondvaart, Locarno. Kuurbaden.

8. Vervolg vakantie. Lugano. Begrafenisstoet. Bergrivier, watervallen. Typische vakantiekleding : stro- en pothoeden en staldeurenboordjes.

9. Zus Willy op de Valkeniersweg. Kaasmarkt Alkmaar. Baby Piet in tuin en in bad.

10. Luchtschip Graf Zeppelin boven de Maashaven! Kinderen, moeder en grootmoeder. Familie picknickt en vist bij de Rottemeren.

11. Varen, zwemmen, spelen en picknicken op en om het water met Oma en Opa Jansse, Tante Tinie en Oom Piet. Haasje over door volwassenen. Pretpark Apeldoorn met Dr. P.C. Jansse, huisarts te Charlois, rokend op het terras.

12. Zuster De Vries was een baker van Joodse afkomst. Kinderen tollen op het Afrikaanderplein. Korte losse familieopnamen op diverse locaties, huis, tuin, strand. Kersen eten met grootouders Visser in huisje Sunny Home in Hoek van Holland. Bij Tante en Oom op het Santpoorterplein te Haarlem

Met commentaar ingesproken door dhr. P. A. Jansse, voorjaar 2014.

 

Periode: 
Datum (van): 
1929
Datum (tot): 
1932
Drager: 
9,5mm
Catalogusnummer: 
BB-5190
Rechten: 
Stadsarchief Rotterdam

3 Reacties

Anoniem2-09-2014 - 09:24
P.M.Sperling-Herwig31-10-2020 - 16:15

Ontzettend leuk om Piet Jansse het commentaar te horen geven op deze films. Ik ken hem en zijn familie al sinds 1986. Te bedenken dat deze films al ongeveer 90 jaar oud zijn.

Rudi Neplenbroek18-12-2022 - 07:37

Ik heb nog een bakkersblik van bakkerij J Jansse te Rotterdam (met o.a. Pieter Stastok). Misschien iets voor het nageslacht.