Bakkerij en Familie Jansse 2

Like

Medewerkers van Bakkerij Jansse vóór de bakkerij in de Oranjeboomstraat. Bezorgers met bakfietsen en handkarren komen brood halen en gaan op weg. De vertrekprocedure wordt door controleurs in goede banen geleid. Je ziet nog één van de eerste carriers (bakkerswagens). Echtpaar Vos met hondje. De Heer Vos was Chef Bakkerij. Agenten met cape te paard. Bloemencorso met o.a. de versierde wagens van de bakkerij. Route via Aelbrechtskade. Kinderen krijgen reclame feestmutsen uitgedeeld aan de Groene Hilledijk door chef Brouwershaven. Historische optocht, onderdeel bloemencorso, omgeving Hofplein. Uitstapje van de chefs van de bakkerijen en de transport ondernemer naar Oisterwijk en Burgers Dierenpark. De heren springen 'haasje over'. Effecten met terugspoelen en slow-motion. Met commentaar ingesproken door dhr. P. A. Jansse, voorjaar 2014.

 

Periode: 
Datum (van): 
1934
Datum (tot): 
1937
Drager: 
8mm
Catalogusnummer: 
BB-5224
Rechten: 
Stadsarchief Rotterdam

6 Reacties

Anoniem7-09-2014 - 14:42

Heel erg leuk al was ik er toen noch niet.
Ik kreeg pas later in mijn kinderjaren contact met bakkerij Jansse via mijn vader die daar werkte in de Oranjeboomstraat.

René de Vreede

Redactie Amateurfilmplatform8-09-2014 - 11:15

Fijn om te horen!

Jan Verkoren26-09-2015 - 22:41

Een oude band is weer opgepakt; met belangstelling wil ik mij in de geschiedenis verdiepen. Het deed mij goed de heer P.A. Jansse weer te ontmoeten en herinneringen van jaren geleden weer op te halen.

Rene Wilms10-01-2016 - 23:05

Heel erg leuk. Mijn neef Hans van Vliet vond deze opnames op internet. Mijn moeder is één van de vier dochters van de heer (opa voor mij) Brouwershaven. Leuk om 'm hier hoedjes te zien uitdelen en haasje over te zien spelen.

Maas30-12-2019 - 19:04

Mijn vader heeft bij bakkerij Jansse gewerkt, dat later Coop werd. Hij werkte in de volmarijnstraat en daar ging hij op de fiets heen vanaf de persoonshaven en dat door weer en wind in de morgen om 4 uur, eerst bakken en daarna bezorgen.
De heer Vos weet ik nog een ook meneer Wim. Ik ben geboren in 1946 en toen werkte hij er al. Met de watersnoodramp in 1953 was de bakkerij in de Oranjeboom straat ondergelopen en is mijn vader gaan helpen en later kreeg hij daarvoor een taart. Ook heeft meneer Wim gezorgd dat mijn ouders met mijn zus die visueel gehandicapt was met een auto naar het universiteit ziekenhuis leiden kon . Deze zaken komen boven nu in oud ben

Dijkshoorn 13-01-2020 - 23:53

Helaas was de bakkerij film over bakkerij Janse niet te zien. Mijn schoonvader werkte er tijdens de oorlog.