Canadese militairen, Janneke, Wiebe, 1945

Like

Een aantal Canadese militairen* doen een werpspel met hoefijzers op een grasveld in Sneek terwijl buurtkinderen toekijken. Het trottoir voor de woning aan de Jachthavenstraat 5 is gedeeltelijk opgebroken en de kinderen spelen in het zand.
Voor de serre staat een kinderwagen in de tuin. Een meisje neemt een kijkje bij de kinderwagen en tilt haar broertje (Wiebe) eruit. Ze gaat op een stenen plantenbak voor de serre zitten met de baby op schoot en poseert even voor de camera. Mevrouw Nauta (Maria Dirkje Nauta-Kroon) staat in de tuin met Wiebe op haar arm. Aansluitend een beeld van Wiebe in de kinderwagen. De drie meisjes lopen over het trottoir. Er lopen twee militairen langs en twee meisjes lopen met ze mee. Opname van Wiebe in de kinderwagen.

* Het Canadese Perth-regiment wordt in Sneek gelegerd en blijft een paar maanden. De `Contact Commissie Canada Sneek' bevordert de goede contacten tussen burgers en Canadezen. De Commissie organiseert allerlei activiteiten om verveling bij de Canadezen te voorkomen.

Periode: 
Datum (van): 
1945
Datum (tot): 
1945
Drager: 
Nee
Catalogusnummer: 
4E4FAB39128742FE884B773434E2B0D8
Rechten: 
Fries Film Archief

0 Reacties