Emigranten naar Zuid-Afrika, 1945-1955

Like

De mensen komen bij de boot aan en checken in. Er worden stempels op reisdocumenten worden gezet. Mensen lopen trap op naar de boot. Familie en bekenden staan op de kade te kijken en te zwaaien. De boot vertrekt en er volgen beelden van de machinekamer en van op zee, het varen op de golven. Er wordt tafeltennis gespeeld op het dek en andere spellen worden gedaan.
Er is land in zicht, waar dit is is niet bekend. Mensen staan aan dek hiernaar te kijken. Men vaart de haven in en er varen ook andere boten. Er ligt een marineschip in de haven en mensen gaan een kijkje nemen op dit schip. Er volgen beelden van de omgeving en er is een soort markt op de boot, spullen worden tentoongesteld en verhandeld.
Het anker wordt opgelicht en er staan mensen op het dek. Beelden van de zee, met o.a. meeuwen die eromheen vliegen, volgen. Er worden spelletjes voor kinderen georganiseerd op het dek, waaronder blindemannetje en zaklopen. Daarna is er limonade voor iedereen en tenslotte zijn er nog wat beelden op zee.

Onderwerpen: 
Datum (van): 
1945-1955
Datum (tot): 
1945-1955
Drager: 
Smalfilm
Catalogusnummer: 
D5A525AA053547DEAA1F8B9A8C8E6A0B
Rechten: 
Fries Film Archief

0 Reacties