Familiefilms Schiethart - 1932/1933 O.A. PALEMBANG, PLADJOE, BAGOES KOENING

Like
Amateurfilm van Theodorus Cornelis Schiethart. Beelden van o.a.: - werkzaamheden op het boorterrein Soeban Boeroeng op Palembang; - een boottocht over de Moesie rivier langs Palembang; - het panorama van de huizen op de kust, een stoomboot die voorbij vaart; - kinderen in het zwembad van Pladjoe (Plaju); - spelende kinderen bij een grachtje en met hark en gieter in de tuin; - roeiers in sampans tijdens roeiwedstrijden op de Moesi, 31 augustus 1932 (?); - een groepje dames aan boord bij een klontong (een Chinese marskramer in manufacturen, kleine huishoudelijke benodigdheden en snuisterijen); - een meisje met grote strik in het haar dat leert fietsen; - een moeder met haar kinderen een dobbelspel spelend; - een kindertheevisite in de tuin; - een oud logeerverblijf (pasangrahan) te Pladjoe; - de Komeringweg; - het oude hospitaal van Pladjoe; - het oude kantoor Materialendienst te Pladjoe; - het afscheid van onderwijzeres mejuffrouw Keefers van Pladjoe; - een familie op stap in Palembang; - verschillende gebouwen in Bagoes Koening zoals het eerste houten huis en het eerste stenen huis van de familie en de nieuwe toko A.B.
Periode: 
Datum (van): 
01-01-1932
Drager: 
16mm
Catalogusnummer: 
2101911050262602231
Rechten: 
Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

2 Reacties

Arthur Pleijsier24-05-2023 - 12:19

Wat een leuke films. Mijn opa Wouter Pleijsier werkte voor de BPM in Pladjoe voor de oorlog. Mijn vader Hans Pleijsier is daar geboren in 1923. Zij moeten de familie Schiethart hebben gekend. Ik heb ook nog een aantal blikken films uit die tijd, films gemaakt door mijn opa.

Redactie Amateurfilmplatform30-05-2023 - 20:55

Beste Arthur,
We hopen van harte dat u die blikken films van uw opa niet verloren laat gaan. Heeft u al overwogen deze films aan te bieden aan een archief?
Hartelijke groet,
Team AmateurFilmPlatform