KONINGINNEDAG 1959 EN REIS NAAR MERAUKE

Like

Familiefilm van Anton Rekké. Viering Koninginnedag in Nieuw-Guinea met verschillende vaardigheidsspelletjes voor jong en oud. Zowel de plaatselijke bevolking als de expats doen mee met zaklopen, ringsteken, boogschieten, touwtrekken, de stormbaan en zakslaan boven water. Spullen worden van een schip geladen of opgeladen waaronder grote kisten, tonnen en een tractor. Werkzaamheden op het bedrijf. Er wordt een band verwisseld van de tractor, de auto wordt schoongespoten, er wordt gewied en geoogst. De familie maakt een boottocht voor een bezoek aan de tandarts en het ziekenhuis in Merauke. De broodtafel wordt gedekt, kinderen worden gewassen en krijgen een pyjama aan. Kind speelt met een kikkertje. Tanden worden gepoetst en de kinderen krijgen in bed iets voorgelezen door hun vader.

Locatie(s): 
Datum (van): 
ongedateerd
Drager: 
Anders
Catalogusnummer: 
5214997
Rechten: 
Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

0 Reacties

Deze film is onderdeel van de tentoonstelling:

  • Indonesië portret inwoners door Emile Enthoven

    Opnieuw aarden

    Aandacht voor amateurfilmers die door geboorte of voor werk hebben gewoond in Nederlands-Indië of Indonesië en ge(r)emigreerd zijn naar Nederland. Hoe hebben zij hun leven weer opgepakt?
  • groepsportret gekostumeerd voetbalteam, bron: film Joost Sluis

    Voor de lol!?

    In allerlei plaatsen vinden (jaarlijkse) evenementen plaats die het midden houden tussen sport en spel. Wedstrijden met humor. In ‘Studio Sport’ zie je ze niet terug. Toch is er voldoende publieke belangstelling en is het fanatisme van de deelnemers er niet minder om.