Opening winkel Henk Wichers

Like

Opening van Henk Wichers' Boutique aan de Witte de Withstraat. Deels dubbelbeelden. Modeshow. Herman van Veen speelt gitaar.

 

Films zijn te bekijken in Edge, Internet Explorer en Mozilla Firefox. 

Onderwerpen: 
Periode: 
Datum (van): 
01-01-1971
Drager: 
8mm
Catalogusnummer: 
BB-5086
Rechten: 
Stadsarchief Rotterdam

7 Reacties

Anoniem3-10-2014 - 16:53

goedemiddag heer Peeters, graag kom ik met u in contact ivm bovenstaande film, het betreft hier mijn broer namelijk. in afwachting van uw reactie.

Redactie Amateurfilmplatform7-10-2014 - 12:57

Geachte,

Kunt u een mail sturen naar amateurfilmplatform@beeldengeluid.nl zodat we jullie in contact kunnen brengen? Alvast bedankt.

Groeten,
Team Amateurfilm Platform

Riet Kersing-va...14-09-2015 - 09:00

Geachte beheerders van het amateur-filmplaform ,

Op 30 augustus 2015 bezochten wij het museum in de Witte de Witstraat 50 in Rotterdam en het gesprek kwam toevallig op de winkel van de modeontwerper Henk Wichers , die in 1970 een winkel had geopend op huisnummer 46 in die straat .

De medewerkers van het museum waren vol interesse toen ik vertelde dat ik daar enige jaren gewerkt heb als coupeuse bij Wichers op deze en vorige locaties , de medewerkers van het museum hebben voor mij de bovenstaande film gevonden op internet over de opening van de winkel .

Ik heb daar gewerkt ook tijdens de modeshows in opdracht van PHILIPS , tijdens de manifestatie 70 in Rotterdam , met als motto : " MODE EN ELEKTRONIKA " , we hebben er gezamelijk hard aan gewerkt , ook in de nacht gingen wij soms door om het af te krijgen , maar het was een leuke tijd .
Ik heb er nog veel foto's , getekende patronen en krantenknipsels van en de dubbelwandige kunststof uitnodiging . Wij kleedde ook de mannequins aan en na afloop gingen wij gezamelijk uit eten .

Ik heb in die periode onder andere een lange mantel gemaakt voor Herman van Veen voor zijn voorstellingen , volgens het ontwerp van Wichers .
In het dikke boek dat pas uitgekomen is over het leven van de zanger/gitarist PETER BLANKER is ook een lange passage gewijd aan de historie van HENK WICHERS .

Wij zijn al jaren op zoek waar HENK WICHERS is gebleven na zijn Rotterdamse tijd , wellicht kan de filmer van de openingsfilm PEETERS of familie van HENK WICHERS ons duidelijk geven .
Kunt u mogelijk voor ons uitzoeken of dit nog te achterhalen is ?

Bijvoorbaat dank voor mogelijke resultaten ,

Riet en Frits van Veldhoven-Kersing
Backershagen 188
3078 SB ROTTERDAM

Jaffa30-12-2016 - 22:03

Mag ik deze filmpje aub bekijken?
Ik ben al 25 jaar werkzaam op de witte de withstraat. En zou het geweldig vinden een stukje geschiedenis van de straat te zien en beleven

ANNETTE QUIST_KOOL11-04-2017 - 10:47

Al de kleding, die Henk voor mij ontwierp zijn inmiddels "verdwenen" om het simpele verandering van mijn postuur! Toen was ik 18 jaar en liep in zijn ontwerpen in het KURHAUS bijvoorbeeld. Inmiddels is mijn maat EN mijn leeftijd niet meer passend!

J.M Leentjes-Wichers13-06-2019 - 15:13

Ik ben de zus van Henk Wichers.
Mocht u informatie nodig hebben
Kan ik u daar mee helpen.Zie bovenstaande email .

Josephine Dirven21-05-2021 - 18:40

ik heb vorige week een paar stuks uit de collectie van Henk aan mijn kleinkinderen gegeven. die vinden het prachtig, passen het en willen dat graag dragen.

Deze film is onderdeel van de tentoonstelling:

  • De jaren 70

    Het optimisme van de jaren 60 loopt in de jaren 70 een aantal flinke deuken op.