Trouwfilm Roel en Corrie Oostra, 17-09-1947

Like
Twee mensen kijken in de etalage van een winkel met horloges, pendules en goud- en zilverwerken. Het haar van de bruid, Corrie van der Meulen, wordt in model gebracht, ze draagt al een hoed. Bruidegom Roel Oostra maakt zich ook klaar, hij recht zijn stropdas en trekt een colbert aan. Op straat lopen meer mensen die netjes gekleed zijn. Langs de straat staat een rij auto's te wachten (B-13538 en B-13540 zijn zichtbare kentekens). Mensen verzamelen bij Koek- en banketbakkerij E.G. van der Meulen in Drachten. Andere winkels en bedrijven die in beeld komen zijn IJshal Automatiek en R. Beintema Herenmode. Het bruidspaar en de gasten verlaten de bakkerij en rijden met de auto's naar het stadhuis. Buiten het stadhuis hebben zich veel mensen verzameld die toekijken hoe het gezelschap naar binnen gaat. Binnen wordt het huwelijk voltrokken. Duidelijk is te zien dat zowel de bruid als de bruidegom ja zegt. Als het gezelschap het stadhuis weer verlaat staan er veel mensen bij de deur. Zoals bakkers uit de bakkerij en jongens van de padvinderij. Als het kersverse echtpaar naar buiten komt, wordt er een boog gevormd. De padvinders houden stokken vast, de bakkers gebruiken een deegroller en een garde.Het stel trouwt niet alleen voor de wet, maar ook voor de kerk. Dit gebeurt in Grote Kerk in Drachten. De hele stoet wordt opgewacht door een haag van meisjes van de padvinderij. Zij voegen zich bij het gezelschap als de jongens van de padvinderij langslopen. Er volgen een paar beelden van de glas-in-loodramen in de kerk. Mensen verlaten de kerk. Er wordt een haag gevormd door jongens en meisjes van de padvinderij. Twee jongens gooien met bloemblaadjes, ze worden gevolgd door het bruidspaar en hun familie. Iedereen vertrekt naar Hotel Café Restaurant de Phoenix in Drachten voor de receptie. Het echtpaar arriveert als laatste in een auto met kenteken B-210.
Periode: 
Datum (van): 
17-09-1947
Datum (tot): 
17-09-1947
Drager: 
Smalfilm
Catalogusnummer: 
FF0A65E282224532B56E346202648571
Rechten: 
Fries Film Archief

2 Reacties

Anoniem19-09-2020 - 21:33

graag zou ik deze film zien. groetjes paula

Redactie Amateurfilmplatform24-09-2020 - 18:25

Beste Paula,
Dank je voor het achterlaten van een reactie op het platform. De trouwfilm die je graag wilt zien is een film uit de collectie van het Fries Film Archief. Helaas zijn deze films tijdelijk niet beschikbaar op het AmateurFilmPlatform.

Het Fries Film Archief heeft wel een eigen YouTube-kanaal waar ook films geplaatst worden. Wellicht kun je deze film daar bekijken:

https://www.youtube.com/user/FriesFilmArchief