VAKANTIE EN FAMILIEFILMS

Like

Amateurfilm van Emile Siegmund Enthoven uit Baarn. Het eerste stukje Emile Enthoven met zijn tweede echtgenote Schouten en hun zoontje Marius. Later gaat de film terug in de tijd en dan is het Emile Enthovenmet zijn eerste vrouw Sara Hijmans en hun zoon Emile dochters Susette en Vera. Het huis is Villa Susette te Baarn, genoemd naar Susette Alsberg, zijn moeder.

SHOTS: gezin aan het wandelen in Vitignan, juli 1947; jongen voert eendjes; jongen en meisje maken een dansje; kinderen dansen rond hun moeder; vrouw plukt bloemen in een tuin; vrouw op de kaasmarkt in Alkmaar, zomer 1949; gezin op het strand van Bergen aan Zee; gezin aan de thee op het terras achter het huis; familie bijeen; jongen met twee hondjes; man kust hand van een medewerkster van Hotel Nordangsdal in Fivelstadhaugen (Noorwegen); gezelschap in koets; gezelschap bij een vliegtuig op Schiphol; gezelschap bij een meer; gezelschap op een terras; wandelingetje door de sneeuw; poserend echtpaar; op de golfbaan; familie poseert voor camera; ijsschotsen; ijsbreker.

 

Periode: 
Datum (van): 
01-01-1937
Drager: 
16mm
Catalogusnummer: 
130008
Rechten: 
Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

2 Reacties

Joop Vos23-02-2018 - 16:20

In deze film komt alleen het gezin van Emile Enthoven uit Baarn voor. Het eerste stukje Emile Enthoven met zijn tweede echtgenote Schouten en hun zoontje Marius. Later gaat de film terug in de tijd en dan is het Emile Enthoven met zijn eerste vrouw Sara Hijmans en hun zoon Emile dochters Susette en Vera. Het huis is Villa Susette te Baarn, genoemd naar Susette Alsberg, zijn moeder. Ik zie trouwens dat Emile en Sara ook vaak verschijnen in de andere films. Is dit niet bekend?

Redactie Amateurfilmplatform5-07-2018 - 13:35

Dank u wel voor alle informatie. Zoals u ziet hebben we de beschrijving inmiddels aangepast.