VAREN OP DE "ELISABETH SMITH"

Like
Amateurfilm van Klaas Brouwer over de 'Elisabeth Smith', een driemastbarkentijn. Het schip uit 1939 is volledig van hout.
Onderwerpen: 
Periode: 
Datum (van): 
01-01-1983
Drager: 
Super8
Catalogusnummer: 
134777
Rechten: 
Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

2 Reacties

Hans Helsloot17-04-2017 - 21:47

De Elisabeth Smit als zeilschip komt mij zeer bekend voor daar ik als accordeonist in de begin periode heel vaak de muziek verzorgde aan boord van dit voor mij bijzonder mooie zeilschip. In die jaren dat ik de muziek verzorgde was Harry Smith altijd de Kaptein. Wat ik mij nog herinner was een optreden van mij als accordeonist, de Elasabeth Smit lag afgemeerd naast de "Groenen Draak" in Muiden. Het feest aan boord was heel bijzonder. Het betrof het met pensioen gaan van een "Groot-Majoor" van de Marine. Onder de gasten waren ook Koninklijke personen aanwezig.

Hans Helsloot17-04-2017 - 21:52

De Elisabeth Smit als zeilschip komt mij zeer bekend voor daar ik als accordeonist in de begin periode heel vaak de muziek verzorgde aan boord van dit voor mij bijzonder mooie zeilschip. In die jaren dat ik de muziek verzorgde was Harry Smith altijd de Kaptein. Wat ik mij nog herinner was een optreden van mij als accordeonist, de Elasabeth Smit lag afgemeerd naast de "Groenen Draak" in Muiden. Het feest aan boord was heel bijzonder. Het betrof het met pensioen gaan van een "Groot-Majoor" van de Marine. Onder de gasten waren ook Koninklijke personen aanwezig. Ik herinner mij dit nog heel goed.
Vriendelijke groet Hans Helsloot