Huisdieren

Ruim de helft van de Nederlandse huishoudens, dus zo'n 4 miljoen huishoudens, heeft een huisdier. De kat en de hond komen het meeste voor, maar ook een goudvis, parkiet of cavia doet het goed in het gezin. De amateurfilms in deze tentoonstelling tonen de liefde voor het dier. Sommige eigenaren van huisdieren gaan net een stapje verder, zoals de baasjes van de honden in de hondenshow van Wassenaar in 1954.

 

Dieren buitenshuis

Als de kinderen een dag vrij zijn, is het leuk om naar de dierentuin of kinderboerderij te gaan. Een geit, olifant of tijger zie je niet elke dag. Dat er ook mensen van hun dierenliefde hun werk hebben gemaakt, zie je in de film van J. Wiersma over de Drentse schaapskudde.

 

Naar de dierentuin: Burgers' Zoo

Door: 
Sjoerd G.

Lammetjes geboren - Kinderboerderij de Trotse Pauw / Spijkenisse 2014

Dieren op het web

Overal op YouTube en Facebook zijn tegenwoordig films te vinden over katten en andere grappige huisdieren. Een grappige beweging van een hond of een opvallende snoet van een poes zorgt op internet voor veel populariteit. De katten Grumpy Cat en Lil Bub zijn door het internet zelfs rijk geworden. In de jaren 70 filmt Harry Schäfer al een film over katten. De films van YouTube tonen de huidige populariteit van het huisdier.

Poezen lol (Cat fun) Spooky hoofdrol / Kerst 2013