Samenwerken en rekening houden met iedereen

Een multidisciplinair team bestaande uit een architect, waterbouwkundigen en ingenieurs maakt het ontwerp voor de Stadhoudersbrug. De brug overspant de Amstel en de Weesperzijde. Om het verkeer zoveel in goede banen te leiden wordt de Wibautstraat ondertunneld en krijgen voetgangers een viaduct tussen de Weesperzijde en het plein bij het Amstelhotel. Klaas Brouwer filmt de aanleg van de brug die in 1974 is omgedoopt tot Torontobrug.

Zuinig zijn

Als de Galecopperbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal in 1974 wordt vernieuwd, krijgt de oude brug, met een gewicht van 1800 ton, een nieuwe functie. De brug wordt twee kilometer verplaatst om op de nieuwe plek dienst te doen als fiets- en voetgangersbrug. Filmer Ben van Herwerden volgt de verplaatsing en geeft vakkundig commentaar.

Ambitie tonen

Groter, beter, imposanter, de Nederlander is ambitieus en excelleert op het gebied van de wegenbouw. De nieuwe Botlekbrug is niet toevallig de grootste verticale hefbrug ter wereld. Filmer Roel van Deursen filmt dit hoogstandje. Hij rijdt over deze brug, richt de camera op de constructie onder de brug en toont de hefbrug in werking.

Grootste verticale hefbrug ter wereld - Botlekbrug / Rotterdam Hoogvliet 2015

Draagvlak creëren

Jos A. Huygen filmt in 1933 de sloop en herbouw van bruggen in Haarlem. Een solide brug heeft stevige liggers nodig. Pas dan kan het fundament van de brug gelegd worden.

Andere delen van de film van Huygen vindt u hier.