Performing Positivity (Irielites)

Door: 
Emil Pabon

Positiviteit

Muziek biedt troost, afleiding, vermaak en wordt soms zelfs ingezet om de wereld te veranderen. Zeker door de band Irielites. In deze korte rockumentaire over Irielites zien we hoe de band strijdt tegen negativiteit en meer positiviteit in de wereld tracht te brengen door op een ongebruikelijke manier muziek te maken. Irielites bestaat uit Bob Maarse, Tim Maarse en Niels Visser. De film is gemaakt door Emil Pabon met de hulp van Rick Bruins.

Muziek in de buitenlucht

Een wandeling door een park in St Petersburg en je ziet en hoort muziek. Film van Anton Withagen

Het is zomer 1989. Annet Lutz filmt Dr. Boy tijdens het Swingterras in Sneek. Was je erbij?

Muziek in 't park

Swingterras

Door: 
Annet Lutz

In kerk of gymzaal

Mooie locatie voor een koffieconcert, de Torenkerk te Lutjegast, Groningen. Op 16 november 2014 verzorgen Hilda & Harrie Olinga [Brood & Spelen], Theodora van den Wildenberg, Fiona Boonstra, Greetje Radema-Solle, Leo Engels en Frans Diepstra een optreden dat door filmer Cees de Ridder opgenomen is.

Gemengd koor Downtown Abbey neemt het publiek in de tot concertzaal omgebouwde gymzaal van Abbenbroek mee in een reis rond de wereld. Van elk land dat wordt aangedaan, wordt een lied ten gehore gebracht. Impressie van 25 minuten door filmer Roel van Deursen.

KOFFIECONCERT IN LUTJEGAST

Concert koor 'Downtown Abbey' / Abbenbroek 2017

Jazzz

Swinging Scheveningen

Amateurfilm van Klaas Brouwer met opnamen van een kwintet in restaurant Bomschuit. Daarnaast jazzorkest New Crazy Rockers in Scheveningen.

Jazz festival Comblain la tour

Deze 8mm opname geeft een indruk van het festival in België in 1966. Opname Cees de Ridder

JAZZ FESTIVAL COMBLAIN LA TOUR

Beat

Klaas Brouwer filmt The Unhewn Ivy tijdens een optreden in Zandvoort.

New wave

Terug naar de sound van de jaren 80. 'Bamboo' is een videoclip in het genre new wave van Wim Houtman. De videoclip kenmerkt zich door een naar eigen zeggen overkill aan effecten, de instrumentale compositie is van zijn hand.

Bamboo

Synthpop van Bubbleboy

Philip Cherretté maakte deze twee videoclips van de Aalterse band Bubbleboy. 'Shadowdancing' valt vooral op door de jaren 80-kleding van de dansers. 'Jamais ta femme' speelt zich af in een verlaten fabriekspand. 

BUBBLEBOY - Shadowdancing

Bubbleboy - Jamais ta Femme