Paaswandeling met een borreltje

Een meterslang paasbrood, manden vol gekookte eieren en genoeg drank om je zelf lekker warm te houden. De paaswandeling die dit gezelschap in 1982 maakt rond het Groningse Schildmeer staat vooral in het teken van de gezelligheid. Met als decor een koud Pasen, waar de thermometer slechts drie graden aanwijst. Ondanks het ontbreken van geluid hóór je als je het ware de grappen en goede verhalen. Een erg vermakelijk en prachtig opgenomen filmverslag van een geslaagd paasuitje. 

Eropuit met de familie

De paasdagen zijn ideaal om eens qualitytime met de familie door te brengen. De familie Schendstok zit met Pasen op de zonnige veranda, terwijl er onder het genot van een kop koffie aan iedereen cadeautjes worden uitgedeeld. In Paschen '28 zien we vrolijke vaders in actie. Want wat is er nu leuker dan op de schouders van je vader rond te rennen in het park? 

ZANDVOORT, KERSTMIS, PASEN (fragment)

Bekijk de complete film

Tradities

Het paasfeest staat bol van de tradities. Zo was het vroeger in Groningen traditie om met Pasen noten te schieten, zoals te zien in Familie Brons op stap. De bedoeling was om de voorste rij noten weg te schieten; dan mocht je de noten houden. Een andere traditie is om stil te staan bij nieuw leven. Dat kan door eieren te zoeken, zoals in Pasen 1981, maar ook door in te zaaien en de mooie bomenbloesem te filmen, zoals in de film Bloeiende bomen - Pasen Eennes te zien is.