Welke archieven doen er mee?
Het Amateurfilm Platform is een samenwerkingsproject tussen de volgende partners.
Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.
Het Nederands Instituut voor Beeld & Geluid is hét audiovisuele archief van Nederland en tevens het grootste in haar soort in Europa. In het imposante instituut in Hilversum ligt meer dan 800.000 uur radio, televisie en film opgeslagen. Het grootste deel daarvan is succesvol en duurzaam door Beeld & Geluid gedigitaliseerd. Het instituut heeft als doel om het archief zoveel en zo divers mogelijk uit te breiden voor de komende generaties en er voor te zorgen dat al het digitale materiaal voor hen beschikbaar is en blijft.
Stadsarchief Rotterdam.
Het Stadsarchief Rotterdam is het openbare geheugen van Rotterdam en omstreken. Met een bijzonder rijke collectie van honderdduizenden prenten, foto’s, films, kaarten, geluidsopnames en meer dan 18 kilometer aan papieren archiefstukken. Zij bieden gedetailleerd inzicht in de historie van mensen, locaties en gebeurtenissen door de eeuwen heen. De collectie van het stadsarchief is toegankelijk voor iedereen die zelf op zoek wil gaan in de historie. Dat kan in de studiezalen van het archief en op de website.
Groninger Archieven.
De Groninger Archieven bewaren duizenden films, video’s en geluidsopnamen over stad en provincie Groningen en films door Groningers elders gemaakt. De audiovisuele collectie (voorheen Gronings Audiovisueel Archief, GAVA) is heel divers, de oudste film stamt uit 1914 en er komt continu nieuw materiaal bij. De bijna 70.000 beeld- geluidsdragers bevatten o.a. amateurfilms en professionele producties, uitzendingen van omroepen en oral history. Deze beelden zijn aan te vragen voor gebruik en terug te vinden op filmbankgroningen.nl
Het Amateurfilm Platform wordt gesteund door het VSBfonds en het Mondriaan Fonds en is mede mogelijk gemaakt door Beelden voor de Toekomst.